It is currently Tue Sep 02, 2014 6:40 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Oct 31, 2009 1:24 am 
Offline
Tirechanger
Tirechanger
User avatar

Joined: Sat Jun 25, 2005 1:03 am
Posts: 48
Location: Australia
Is it possible to use the one texture for more than one gauge in rFactor. For example, if I've got a circular gauge where each quarter is a different function (eg top left is water temp, top right oil, bottom left fuel, bottom right oil press) can I use that one texture map or does rFactor require that each quadrant be a separate texture?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Oct 31, 2009 9:32 am 
Offline
Champion Driver
Champion Driver
User avatar

Joined: Fri Feb 15, 2008 8:49 pm
Posts: 714
Well, it could be done. rFactor has some sort of position variable in the cockpit.ini file that lets you move the needles around a background image. But making a single background do so many tasks would require a high resolution image.

_________________
Chapman Creation Missions Gaming
My Youtube Channel
My Facebook Page


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 01, 2009 1:28 am 
Offline
US Pits Crew
US Pits Crew
User avatar

Joined: Fri Apr 29, 2005 3:28 pm
Posts: 2251
Location: Tulsa, Oklahoma
You can do it. The hardest part is positioning the needles.

In the cockpit.ini file you set the background the same for all of the gauges on the texture you're using. Then you add a variable that sets where the needle is positioned (example, for the tach it would be TachometerCenter=(x,y)). The value for x and y ranges from 0.0 to 1.0 with 0.0, 0.0 being the lower left corner (if I remember right) and 0.5, 0.5 being the middle of the texture (0.5, 0.5 is the default value). So with four gauges on one texture, you'd be looking at something close to centers at (0.25, 0.25), (0.25, 0.75), (0.75, 0.25), (0.75, 0.75) if the center of each gauge is in the center of each quarter of the graphic.

_________________
Tah Tah For Now!
Scott Stockton

www.theuspits.com

"I can do all things through Christ who strengthens me."  Phil 4:13


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 17, 2011 9:28 pm 
Offline
Jackman
Jackman

Joined: Wed Aug 17, 2011 6:12 pm
Posts: 3
Hi everybody!
Maybe a little late to the main question of this post, but the next pictures will give the answer:
Image

Image

Image

The shots are from the mod F1 1983 + 1984 for rFactor.
It is nex to to realise. I am the modder and got this post searching by google to understand the cockpit.ini working.
The 1st image is from the ATS D6 cockpit with oil and water temperature in one dial.
The 2nd image is from the Theodore N183 cockpit with oil and water temperature in two half dials and
The 3rd image is from the Toleman TG183 cockpit with oil pressure and oil temperature in two half dials.
Well I hope to aid you as you done to me.
For more information please dowload the mod "F1 1983 & 1984 for rFactor" and I hope you enjoy it.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group